Het concert was een succes! Voor een impressie klik hier.

De opbrengst is € 6000 minimaal, hiermee komt de "thermometer" op € 9000

Een laatste opwarmer!

Kunt u niet naar het concert komen en wilt u ons project toch steunen? Dat kan!

Een bijdrage overmaken op rekening nummer: NL87 INGB 0000588796, o.v.v. Free a Girl

 

Een opwarmertje voor ons concert op 28 oktober

 

VIDEO

 
 
 
 
 
 
 
foto: Wout Nooitgedagt
 

The Ricciotti’s : here they come !!

Soroptimistclub Hilversum organiseert een benefietconcert

op zondagmiddag 28 oktober in het Muziekgebouw van de Omroep (MCO), Heuvellaan 33 in Hilversum,tijd: 15.00 uur, kinderen tot 5 jaar: GRATIS, tot 18 jaar € 10,=  volwassenen € 25,=

Alles ten bate van de actie Free a Girl - School for Justice

Een urgent, wereldomspannend doel

Zoals altijd zetten Soroptimisten wereldwijd hun kennis en vaardigheden in om de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren, de toegang tot alle vormen van onderwijs te vergroten en het  geweld tegen vrouwen en meisjes te elimineren.

 Soroptimistclub Hilversum e.o. werkt samen met een aantal andere clubs in Nederland voor de doelen van de Stichting Free a Girl die in 2008 in Nederland is opgericht.

Ieder jaar zijn miljoenen meisjes slachtoffer van gewetenloze uitbuiting en dat vereist actie!

Free a Girl is actief in Nepal, India, Bangladesh, Thailand en in Zuid-Amerika.

Onze Focus: School For Justice

Onze focus ligt op de educatiedoelen van Free a Girl.

Meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie (inmiddels ruim 4000!) worden opgeleid in alle mogelijke beroepen om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Ze worden vaak na gedwongen prostitutie  als ‘onrein’ gezien en om die reden domweg verstoten door hun familie.

Een geselecteerde groep volgt een universitaire opleiding aan een prominente juridische faculteit in India,  School for Justice.  Deze meisjes zullen later als advocaat of officier van justitie actie kunnen voeren in eigen land tegen kinderprostitutie en de hoge straffeloosheid rond daders aan de kaak stellen. Zij kennen deze misdadige wereld van binnenuit.

 

Om de opleiding van een aantal meisjes te kunnen bekostigen organiseren we wederom een benefietconcert:

THE RICCIOTTI’S : HERE THEY COME !!!
Nooit van het Ricciotti Ensemble gehoord? Oh HELP, maar geen nood! Zondagmiddag 28 oktober zwaaien de deuren van het Muziekgebouw van de Omroep (MCO) wijd open om een horde op hol geslagen musici toegang te verlenen. Gemiddelde leeftijd 25 jaar. Dat klinkt lekker jong! Dat is het ook.
Het Ricciotti Ensemble
is het meest onorthodoxe orkest ter wereld, een straatsymfonie orkest bestaande uit 40 jonge musici. Ze spelen de sterren van de hemel: van pop tot klassiek en alles daartussen op het hoogste niveau. En ze spelen van nature op de gekste plekken: op straat, in AZC's, in gevangenissen, in ziekenhuizen of gewoon in een vliegtuig. Hun missie is mensen nader tot elkaar te brengen door de verbindende kracht van muziek. En dat hoor je in hun manier van spelen.
In een keurige concertzaal zie je de Ricciotti’s meestal niet, maar ...voor een goed doel  maken zij graag een uitzondering. Daarom zijn ze 28 oktober in het MCO. Voor oud en jong. Het belooft een dolle middag te worden!

Kaarten zijn vanaf nu hier te bestellen, of te koop aan de kassa van het MCO, Heuvellaan 33, Hilversum.

 

Voor meer info: www.soroptimistclub-hilversum.nl
 (Soroptimistclub Hilversum e.o. heeft een ANBI status)