Dinsdag 14 november vond in het Hilversumse raadhuis, in de prachtige Burgerzaal de bijeenkomst plaats met genodigden om te praten over seks bij jongeren en alles wat er bij speelt in onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke problematiek. Onderstaand een impressie met foto's en de tekst van het persbericht dat we hebben doen uitgaan.

 

Na afloop was er uitgebreid gelegenheid om onderling contact te leggen en ervaringen uit te wisselen. Onder genot van een alcoholvrij drankje en overheerlijke sushi en loempiaatjes gesponsord door restaurant Su uit Hilversum.                                                                

 

Geslaagde bijeenkomst over Jongeren en Seksualiteit in de Burgerzaal van het Raadhuis

 

 

Op 14 november kwam een zestigtal mensen uit wetenschap, onderwijs en zorg in de Burgerzaal van het Raadhuis bij elkaar. Het doel van deze bijeenkomst was een gesprek over weerbaarheid van Gooise jongeren (12-20 jaar) rond seksualiteit.

Een thema met een grote actualiteitswaarde in tijden van # METOO.

De bijeenkomst was georganiseerd door Soroptimistclub Hilversum e.o. (www.soroptimistclub-hilversum.nl ) in nauwe samenwerking met de gemeente Hilversum.

In zijn aftrap benadrukte Wethouder van der Want het belang van het vergroten van de weerbaarheid van Gooise jongeren zodat zij zich veilig voelen in het ontwikkelen van hun seksuele identiteit en opgewassen zijn tegen groepsdruk en de risico’s van sexting en loverboys.

Sprekers van de GGD, Universiteit Utrecht en Gooise scholen belichtten in korte presentaties van 6 minuten op een ‘pecha kucha’ achtige manier hun ideeën over dit onderwerp  en wisselden onder leiding van Yuri Ohlrichs van Rutgers met de genodigden hun inzichten en ervaringen uit.

De aanwezigen spraken van een inspirerende, energie-gevende bijeenkomst die een flinke impuls heeft gegeven aan het versterken van het netwerk van de betrokken partijen in het Gooi.

Met het organiseren van deze bijeenkomst sluit Soroptimistclub Hilversum haar jubileumjaar - de club bestaat inmiddels 85 jaar- af, en richt zij zich in het nieuwe jaar met benefietfilm en -concert op fundraising voor het project ‘School for Justice’ een initiatief van 'Free a Girl’.
( https://www.freeagirl.nl/school-for-justice/ )

 

 

 

 

Maak Seks lekker duidelijk, ook in het Gooi

 

Op dinsdag 14 november organiseert Soroptimistclub Hilversum in samenwerking met een aantal partners zoals Gemeente Hilversum, GGD Gooi- en Vechtstreek en Rutgers een inspiratiebijeenkomst over Jongeren en Seksualiteit.

 

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich richten op de positieverbetering van vrouwen en meisjes via agendering van landelijke actuele thema’s, zoals het onderhavige.

 

De genodigden voor deze bijzondere bijeenkomst zijn werkzaam in bestuur en beleid, bij onderwijsinstellingen in de regio, in de praktijk en in de wetenschap.

 

De sprekers komen uit praktijk en wetenschap. Zij zullen met korte, inspirerende presentaties hun kennis en ervaring delen met de genodigden en het netwerk versterken van partijen die zich inzetten voor de weerbaarheid van jongeren in de Gooi- en Vechtstreek.

 

Het betreft een bijeenkomst voor genodigden.

Ter illustratie onderstaande links naar filmpjes die de problematiek weergeven!

 

https://www.youtube.com/watch?v=fGoWLWS4-kU

https://www.youtube.com/watch?v=yX6va9glqgA

https://www.youtube.com/watch?v=h3nhM9UlJjc