Benefietconcert Autunno Muziekcentrum van de omroep voor de actie Syrië ‘Back to School’voor de actie Syrië ‘Back to School’

Op zondag 8 november 2015 organiseren wij een benefietconcert met het Autunno Ensemble.

De Soroptimistclub Hilversum e.o. organiseert op zondag 8 november weer een benefietconcert met het populaire Autunno Ensemble in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) aan de Heuvellaan in Hilversum. Solist is de Nederlands-Amerikaanse violiste Amarins Wierdsma. De opbrengst van het concert is bestemd voor de actie Syrië ‘Back to School’.

Soroptimistclubs in Nederland bouwen, in samenwerking met UNICEF NL, prefab scholen voor vluchtelingenkinderen uit Syrië die buiten de kampen in Turkije wonen. De Soroptimisten hebben afspraken gemaakt met UNICEF NL over de onderwijsprogramma's en de doelstellingen: rugzakjes met leermiddelen, training en honorering van onderwijzers, veiligheid op school en op de weg er naar toe, minstens zoveel meisjes als jongens. Daarvoor is per jaar een bedrag begroot van 100.000 euro, gedurende drie jaar.

Soroptimistclub Hilversum e.o. sluit zich graag aan bij haar zusterclubs die geld inzamelen voor dit goede doel. Dat doen de ‘Sorren’ door activiteiten te organiseren zoals het Autunno concert en een benefietfilmvoorstelling in samenwerking met Filmtheater Hilversum op zondag 17 januari 2016.

School is namelijk meer dan onderwijs. Buiten de vluchtelingenkampen in Turkije is er niets voor kinderen. Een school biedt structuur, een veilige plek, contact met lotgenoten en natuurlijk onderwijs. Aan de beëindiging van het conflict kunnen we helaas niets doen. We willen onze ogen echter niet sluiten en daarom gaan we met UNICEF NL samen aan de slag.

Het Autunno Ensemble o.l.v. Marien van Staalen is een strijkorkest met ervaren amateurmusici. Wierdsma (24) is de dochter van dirigent Oane Wierdsma en klarinettiste Nancy Braithwaite. Zij begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Van 1996 tot 2009 studeerde ze bij Coosje Wijzenbeek, van 2009-2013 bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar Bachelor aldaar rondde Wierdsma cum laude af. De violiste volgt de Master opleiding aan de Guildhall School of Music in Londen bij David Takeno.Heuvellaan 33 in Hilversum

Routebeschrijving
Wierdsma is de primarius van het Engadin kwartet, waarmee ze onder andere optrad tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Ook soleerde zij tijdens dit festival samen met Eva van Haaften, Rosanne Philippens en Janine Jansen in het concert voor vier violen van Vivaldi. Daarnaast soleerde zij tijdens de finale van het Oskar Back concours in de grote zaal van het Concertgebouw samen met het orkest van het conservatorium van Amsterdam in het vioolconcert van Johannes Brahms.

Dit seizoen soleerde Wierdsma samen met Cécile Gouder de Beauregard in dubbelconcerten van Vivaldi en Schnittke. Verder reisde ze in maart 2012 samen met pianiste Didel Bish en celliste Dana de Vries, met hun ensemble Strings Attached naar Porto, Portugal, om daar het Conservatorium van Amsterdam te vertegenwoordigen tijdens het Harmos Festival. In maart 2013 speelde Amarins samen met Victor Alsén en Ole Christian Hagenrud voor Koningin Beatrix.


Programma

Dirigent: Marien van Staalen.
Soliste: Amarins Wierdsma (viool)

Serenade op. 6, Josef Suk (1874-1935)
Vioolconcert in E groot, BWV 1042, Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Arco Iris voor viool en strijkorkest, Peter Kooreman (1955-) Voor een klein voorproefje kunt u deze link bekijken https://members.ziggo.nl/peterkooreman/composer.htm
Cavatina en Grosse Fuge, Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Snelle beslissers kunnen voor het concert een rondleiding door het gebouw krijgen, à 3 euro per persoon.  De rondleiding begint om 13.30 uur.Kaarten

Kaarten voor het concert kosten 20 euro (incl. programmaboekje en een pauzedrankje.)

Kaarten voor het concert inclusief rondleiding kosten 23 euro (incl. programmaboekje en een pauzedrankje).

Na afloop is er de mogelijkheid te borrelen en na te praten met de musici in Muziekcafé Elling. De hapjes, onder andere sushi, zijn gratis.