Benefietconcert Autunno Ensemble in MCO voor Hospice Kajan

3 november 2016.


Soroptimistclub Hilversum e.o. is erg blij dat het Autunno Ensemble donderdag 3 november 2016 weer een optreden wil geven in het MCO in Hilversum. Het is de vierde keer dat wij een benefietconcert organiseren. De opbrengst is voor Hospice Kajan. Soliste is sopraan Elnara Muermans.

Hospice Kajan in Hilversum is een “thuis” voor mensen in de laatste levensfase. De meeste mensen die geconfronteerd worden met een naderend einde zullen er voor kiezen om thuis te sterven. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld omdat de intensieve en vaak gespecialiseerde verpleging te zwaar is voor de familie of als de thuiszorg onvoldoende hulp kan bieden. Hospice Kajan brengt dan uitkomst. Daar wordt men op een persoonlijke manier verzorgd en verpleegd en kan men in alle rust afscheid van elkaar nemen.

De opbrengst van het concert wordt aangewend voor herinrichting van de tuin, nadat afgelopen jaar het hospice ingrijpend is verbouwd. De tuin is een belangrijke plek voor bewoners, om er te zitten of vanuit de kamer over uit te kijken.

Het Autunno ensemble is een strijkorkest bestaande uit ruim twintig leden.Het maakt al meer dan 30 jaar ieder najaar een succesvolle tournee door Nederland met veelal jeugdige, zeer talentvolle solisten. Het ensemble ontleent zijn naam aan het feit dat het jaarlijks in de herfst een tournee maakt. Het Autunno Ensemble staat sinds 2016 onder leiding van Hebe de Champeaux.

Programma
Dirigent: Hebe de Champeaux .

Soliste: Elnara Muermans , sopraan

-    Notturno voor strijkorkest opus 40, Antonin Dvorák (1841-1904)
-    Divertimento voor Strijkorkest, Bela Bartók, 1881-1945
-    Les illuminations voor sopraan en strijkorkest, Benjamin Britten (1913-1976)   
        Solist: Elnara Muermans, sopraan
-    Idyla (1878), Leos Janácek (1854-1928)

Kaarten kunt u vanaf 1 oktober 2016 bestellen bij www.mcogebouw.nl of bij een van de leden