Benefiet Filmvoorstelling op zondag 22 januari in Filmtheater Hilversum


Al meerdere jaren bestaat er een samenwerking met Filmtheater Hilversum. Het Filmtheater stelt een zaal en film beschikbaar voor een benefietvoorstelling.
De film Manchester by the Sea werd op zondag 22 januari 2017 om 11 uur voor ons vertoond.

ZONDAG 22 JANUARI 2017

Benefiet Filmvoorstelling
Ontvangst met koffie en taart om 10.15 uur, start van de film: 11.00 uur.MANCHESTER BY THE SEA
 
Klusjesman Lee (een fantastische rol van Casey Affleck) is een binnenvetter. Hij leeft een teruggetrokken leven tot hij plotseling de voogdij krijgt over zijn 16-jarige neefje. ‘Manchester by the Sea’ – genomineerd voor maar liefst vijf Golden Globes – is een prachtig, emotioneel overweldigend en diep ontroerend familiedrama.
 
Lee Chandler slijt zijn dagen als klusjesman in een klein, vervallen appartementencomplex in Boston. Hij brengt zijn dagen door met sneeuwschuiven en allerlei klussen voor bewoners en doet zijn best daarin zo min mogelijk contact met ze te hebben. De avonden brengt hij in zijn eentje door in zijn kelderappartement of aan de bar met als enig gezelschap een biertje. Iedereen die maar enigszins bij hem in de buurt komt, loopt het gevaar met hem in gevecht te raken.
 
Wanneer hij te horen krijgt dat zijn broer Joe is overleden, keert Lee met flinke tegenzin terug naar zijn geboortedorp, het Amerikaanse kustplaatsje Manchester. Een plek met warme, maar ook pijnlijke herinneringen. Liever zou Lee niets meer met zijn familie te maken hebben, maar tot zijn onaangename verassing heeft hij de voogdij over zijn neefje Patrick toegewezen gekregen. Ondanks het plotselinge verlies van zijn vader – en in tegenstelling tot zijn eigen oom – zit Patrick vol energie en levensvreugde. Opgezadeld met zijn neefje, begint Lee terug te kijken op de fouten uit zijn verleden. Met name het weerzien met zijn ex-vrouw Randi (Michelle Williams) zorgt voor pijnlijke en tragische herinneringen.
 
‘Manchester by the Sea’ is de derde film van regisseur Kenneth Lonergan. Hij is voornamelijk bekend van zijn werk als schrijver aan de scripts van ‘Analyze This’ (1999) en Martin Scorseses ‘The Gangs of New York’ (2002). ‘Manchester’ leverde hem al veel prijzen en nominaties op en lijkt inmiddels een van de grote Oscarfavorieten. Acteur Casey Affleck (‘Interstellar’, ‘Good Will Hunting’) zet met zijn rol als gesloten klusjesman de rol van zijn leven neer.
 
 

VS 2016 138 min Regie Kenneth Lonergan

Met Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler


Voor een impressie van de film en het ontbijt van vorig jaar kunt u op onderstaande link klikken.

https://www.filmtheaterhilversum.nl/films/1428-manchester-by-the-sea.html